vrijdag 30 maart 2012

Awel mannen, hoe is het daar in de zetel? Ik zit ondertussen ook in de mijne, met de laptop op de schoot weliswaar! Deze keer niet alleen voor de bloggers, maar ook voor de leerlingen van groep 8 en groep 9:
Het verslag van dag 5!


De dag begon weer vroeg, en nog voor het ontbijt moesten we ervoor zorgen dat (het grootste deel van) de valiezen al klaar stonden om ingepakt te worden.


Een lekker ontbijtje: pistolets!


We namen ook nog even de tijd om de mensen van La Sapinière te bedanken voor het verblijf, maar vooral voor het lekkere eten!


Vlak voor ons vertrek werd er nog een prijs uitgedeeld; deze meisjes verdienden een oorkonde voor de netste kamer tijdens de bosklasweek.


Bus inladen, en op weg naar de stuwdam van de Gileppe.


Daar aangekomen, werd ons zicht een beetje belemmerd door mist, maar toch konden we zien wat voor een imposant bouwwerk de stuwdam is.


Juf Elke legt uit hoe de stuwdam werkt, en waarom hij nuttig is voor de mens.Even naar beneden kijken. We zien ook het bouwwerk van de leeuw van dichtbij. Dit beest is echt reusachtig!


Groepsfoto!


We picknicken in een taverne, waar we op een drankje getrakteerd worden.


En op pad dan maar weer! We stappen de bus in voor een korte rit richting de grotten van Remouchamps. Binnen in de grotten mochten er helaas geen foto's genomen worden.


Toen we de grotten buiten wandelden, stond er iemand ons op de wachten. Het was Hans de gids, met zijn hond Oopsie! Hans had een vrij namiddagje, en had besloten ons nog eenmaal te komen bezoeken. Het was een blij weerzien. (En dat is er aan te zien!)


Tijd voor een vieruurtje: overheerlijke rozijnenkoeken!


Vlak voor ons vertrek spelen we nog wat spelletjes op een grasveld, en we hebben weer enorm veel plezier...
Bloggers, ouders, grootouders, tantes, ooms, neven, nichten, fans en andere wezens:
Bedankt om ons zo op de voet te volgen, bedankt voor de reacties en tot héél gauw!

Leerlingen van groep 8 en 9: Het was een superweek die deze meester NOOIT zal vergeten!
Geniet met volle teugen van jullie vakantie, en tot over twee weekjes!
Vergeet ook niet om reacties achter te laten!

Groetjes,

Meester Hans


6 opmerkingen:

 1. haha dat spelletje ik heb toen op de grond liggen rollen! Het was echt super leuk bosklas ik ga het daar echt missen. Nog voor iedereen een goede vakantie en tot over 2 weken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag meester Hans, het was daar precies wel heel leuk op bosklassen. Ik vond het fijn om elke dag foto's van jullie belevenissen te zien. In het derde leerjaar is ook alles super goed verlopen, we zijn allemaal heel braaf geweest (of toch bijna allemaal...) maar we hebben je toch wel een beetje gemist in onze klas! Nog een fijne vakantie, tot binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Diede wilde zo weer terug vertrekken, dus dat zegt genoeg.
  Geniet van een welverdiende vakantie meester Hans & collega 's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Da's toch echt super hé, zo'n blog! Ik zit al terug volledig met mijn gedachten in Sart en omstreken...
  Aan groep 8 en 9: bedankt voor de fijne week, geniet van de vakantie en slaap nu maar zo lang jullie willen! (voor de jongens van groep 9: nu mogen jullie opstaan om 3uur 's nachts...)
  Aan Rosette: bedankt voor de begeleiding en de afwas :-) en laat je benen nu maar soigneren!
  Aan meester Hans en juf Joke: dank jullie wel voor alle toffe slappe lachmomenten! Ik zal ze niet snel vergeten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt juf Elke om alles zo goed te regelen! TOP! Aan meester Hans en juf Elke:Ik zal onze lachmomenten ook niet vergeten! Bedankt Rosette voor ons een handje te helpen. Dat was heel fijn! GROEP 8 en GROEP 9,geniet nu maar allemaal van de rust! Maar waarschijnlijk zijn jullie nu al volledig uitgerust en kunnen jullie nog zo'n weekje aan. Spijtig genoeg zal dat niet gaan... Maar met vele leuke herinneringen kunnen jullie nu de Paasvakantie doorkomen... =) Geniet nog van jullie vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook die laatste dag zag er weer geweldig uit!
  Ik heb toch wat gemist daar!!

  Geniet nu van de vakantie, en vergeet deze week nooit meer!

  Groetjes, Juf Jella

  BeantwoordenVerwijderen