vrijdag 5 april 2019

Zeeklas - dag 5

Dag 5... De week is weer voorbij gevlogen; ik denk dat iedereen mij hierin zeker zal gelijk geven.

Hopelijk hebben jullie ondertussen allemaal kunnen genieten van een lekker frietje-van-de-frituur of overheerlijke lekkere sushi of een groentebom-maaltijdsalade of ... (vul maar in wat je zelf graag lust)

Ik wil jullie zeker het verslag van de laatste dag niet onthouden, dus hier gaan we!

De traditie wil dat we de laatste dag foto's nemen van de ontwakende en nog slapende kinderen.
Echter... (vooral) groep 8 had hun veto gesteld en verboden ons om zulke foto's te nemen. En aangezien kinderen echt wel inspraak hebben van wat er van hen op het net wordt geplaatst, hielden wij ons braaf aan de afspraak.
Juf Jella echter, zij had geen bezwaar :-)


Vannacht kregen we bezoek! We vermoeden dat er een paaskip en paashaas eerst even in Oostduinkerke gepasseerd zijn, vooraleer ze naar de Zonnebloem trokken deze voormiddag!De kinderen waren heel erg blij met de vondst!In de komende paasvakantie hebben we ook twee jarigen en ze werden vandaag gevierd!

Mirte werd 11 jaar...En Lobke werd er al 12!


We kregen als ontbijt overheerlijke chocoladekoeken.En we maakten onze picknick voor 's middags klaar.Na het ontbijt ruimden we alles op en mocht alles naar de bus gedragen worden.


En we laten de kamers heel proper en helemaal gestofzuigd achter!

En ook het klaslokaal wordt proper achtergelaten...Op de bus volgt er nog een heel spannend moment: de prijs voor de ordelijkste kamer gaat dit jaar naar...

Louise, Lore, Hannelore, Charlotte, Amber en Romy!Ze waren oprecht in de wolken!

En beloofd is beloofd. We hadden nog een prijs uit te reiken: die van de beste koekenverkoper! 
Proficiat aan Lobke!


Na dit alles konden we onze tocht verderzetten richting Diksmuide.
Daar bezoeken we in de voormiddag de Dodengang.
De Diksmuidse Dodengang is het enige bewaarde Belgische loopgravenstelsel uit de Eerste Wereldoorlog.
De kinderen waren hier - terecht - zeer onder de indruk van de verhalen en de omgeving.

Onze picknick kunnen we opeten in de daarvoor voorziene ruimte in het Museum aan de IJzer.
We krijgen hier ook een drankje naar keuze, waar de meesten héél erg content mee waren.
#eindelijkfrisdrank!


'Aan de IJzer' is een Europese Vredessite met de Paxpoort, de Crypte en de IJzertoren, waarin het ‘Museum aan de IJzer’ met zijn 22 verdiepingen het beklijvende verhaal brengt van de Belgisch-Duitse confrontatie tijdens de Eerste Wereldoorlog enerzijds en van de Vlaamse ontvoogding anderzijds. Onder het motto ‘Wat rest van het leven? Wat blijft van het land?’ legt het volledig vernieuwde Museum aan de IJzer’, dat in februari 2014 de deuren opende, de klemtoon op de vredesgedachte.


De Duitse troepen zaaiden een pad van vernieling doorheen België, waarbij ze verschillende steden volledig in puin achterlieten. Enkele van deze steden die we tegenkomen, die kennen we zeker en vast.
Voorts ook nog in het rijtje: Diest, Tienen, Halen en nog zoveel andere steden...
We gaan met de lift helemaal naar boven, naar de 22ste verdieping.
Van hier gaan we met de trap naar beneden met regelmatig een tussenstop op de verdiepingen die geschikt zijn voor de leeftijd van onze groep.
Een prachtig panoramisch uitzicht over de IJzervlakte.
We kunnen kijken van Frankrijk tot Nederland en een heel stuk België in, dankzij het prachtige en heldere weer.In de oorlog werden er veel cartoons getekend die de spot dreven met de Duitsers, om de Belgische bevolking toch een beetje moed in te spreken.
'De Dikke Bertha' is een bom die tijdens de Eerste Wereldoorlog werd ingezet en die een enorme ravage kon aanrichten. Deze bom woog maar liefst 900 kg.Na ons bezoek nemen we nog even de tijd om een groepsfoto te maken.En wanneer we ons laatste vieruurtje van de zeeklas achter de kiezen hebben...


... dan kunnen we weer huiswaarts reizen...

Dan rest er mij nog één ding: de bedankingen voor deze zalige week!

Ik wil heel graag jullie, de ouders, bedanken om jullie bloedjes van kindjes een week aan ons toe te vertrouwen.
Ook wil ik jullie zeker dankjewel zeggen voor de vele leuke, grappige en hartverwarmende reacties op de blog. De meeste reacties werden voorgelezen aan de kinderen en de stralende gezichtjes waren zo leuk om te zien!

Alle leerlingen van groep 8 en 9: ook jullie wil ik natuurlijk heel erg hard bedanken. Ik vond het zo fijn om deze week met jullie te beleven. Ik heb jullie van een andere kant leren kennen, heb grappige trekjes ontdekt in sommigen, heb ook enkele nieuwe moppen geleerd, heb zoveel genoten van de lieve knuffels. Dank jullie wel!

Lieve juffen, juf Fran, juf Antje en zeker juf Jella: DANK JULLIE WEL!
Een zeeklas is meer dan 'weg met de klas', dat is ook 'weg met collega's' en als die collega's zo'n toffe madammen zijn, dan weet iedereen ook dat dit genieten is van begin tot eind!

Dank jullie wel allemaal en nu kan ik ook gaan genieten van een welverdiend bad!!!

Fijne paasvakantie! En als jullie al die chocolade-eitjes niet opkrijgen: dat blijft zeker goed tot dinsdag 22 april :-)

Juf Elke

10 opmerkingen:

 1. Beste, liefste, grappigste... zeeklassers,

  Maandagochtend begonnen we met kleine oogjes, nog niet helemaal wakker, aan ons avontuur. Ook voor mij was het de eerste keer en ik was net zo nieuwsgierig naar hoe de week zal zijn en wat er allemaal zou komen. Nu we terug thuis zijn zeg ik zonder enige twijfel dat ik een TOPweek achter de rug heb. Ik heb enorm genoten van al het gelach, de leuke activiteiten, de sfeer, jullie enthousiasme en nog zoveel meer! Een oprechte DANK JULLIE WEL!!!

  Ook aan de andere juffen, juf Jella, juf Elke en juf Fran, DANK JULLIE WEL. Ook dankzij deze lieve, toffe, grappige, enthousiaste, gekke ... collega’s kon deze week niet stuk!

  Ik heb jullie stuk voor stuk, zowel de collega’s als de kinderen, beter en op een andere manier leren kennen. Mijn eindconclusie: stuk voor stuk toppers ❤️

  Het zal wennen zijn om jullie niet meer elke ochtend te moeten wekken en jullie minder en minder uitgeslapen blikken te zien 😉. Ik ga jullie de komende twee weken missen, maar geniet nu maar eerst van een welverdiende vakantie. Aan school denken we nog even niet 😊.

  Wat ben ik blij een zonnebloemer te mogen zijn. Jullie waren en zijn allemaal GEWELDIG!!! 💪🏼💪🏼💪🏼

  Groetjes en een dikke dikke knuffel,
  juf Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve zeeklassers allemaal;
  lieve juffen van het zee-team;

  Ik zei het daarstraks al in de bus, maar herhaal het hier nog heel graag;
  Een gemeende dankjewel voor deze wederom fantastische zeeklas!

  Ik heb met heel veel plezier honderden prachtige plaatjes gemaakt van jullie, prachtige kids!

  Dank je voor je lachen en gieren en brullen! Voor jullie stille momenten, gedeelde traantjes en leuke verhalen! Voor jullie enthousiasme, jullie competitiegeest en jullie humor. Jullie groepsgevoel en behulpzaamheid. Voor jullie bijdrage aan een editie om in te kaderen!

  Een dikke merci aan ons zeeklasteam! Deze zeeklas was weer af! Ik ben fier om hieraan te mogen meewerken!
  Jullie zijn top! Allemaal!

  Dikke zoen van juf Jella

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag liefste zeeklassers,

  Wat vond ik het fijn dat ik deze week met jullie heb mogen doorbrengen. Na vier weken les te geven in het zesde leerjaar ben ik blij dat ik mijn stage zo mocht afsluiten. Ik heb de kids van het vijfde en het zesde nog beter leren kennen en ik moet zeggen, ik ben trots dat ik van jullie ‘juf’ mocht zijn. Jullie zijn stuk voor stuk geweldig! Ik heb zelf ook veel bijgeleerd op zeeklas, me heel hard geamuseerd, maar het leukste moment van de zeeklas vond ik toch de dankavond! Hard gelachen dat ik heb! Ik wil ook graag juf Jella, juf Elke en juf Antje bedanken. Ik heb jullie ook beter leren kennen deze dagen. Wat fijn dat ik ook deze week jullie collega mocht zijn. Bedankt voor deze fran-tastische vijf dagen! (😉) Ik ga jullie allemaal missen, maar ik spring zeker nog eens binnen in het school! Geniet allemaal heel hard van de paasvakantie, maar eerst nog wat kilootjes zand uit jullie schoenen kappen!

  Veel liefs - juf Fran

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'Het regent, het regent, de Frannetjes worden nat' :) :-) :-)
   dank je wel om mee te gaan!

   Verwijderen
  2. Goed gelachen hebben wij zeker! Het was deze ochtend wennen om zonder u enthousiasme op te staan 😉

   Verwijderen
  3. Het was een heel toffe week met zo’n toffe juffen en vrienden en vriendinnen ❤️
   Spijtig dat alles zo snel voorbij gevlogen is ��
   Maar ik vond het leuk om daar te zijn hopelijk wordt bosklassen ook zo leuk ❤️��

   Verwijderen
 4. Hoi juffen van het zee-team,

  Dankjewel voor de onvergetelijke week die jullie georganiseerd hebben! We hebben al een heel uitgebreid verslag mogen horen en het waren alleen maar super positieve dingen.
  Jens vond het een TOPweek met TOP-juffen!! 😁
  Groetjes, Ann (mama Jens)

  BeantwoordenVerwijderen