vrijdag 1 april 2022

Bosklas DAG 5

Dag allemaal! Welkom op alweer de laatste blogpost van deze week... 
Wij vergaten gisteren nog te vermelden dat wij tijdens de donderdagavondshow heel aangenaam verrast werden door de kinderen. 
Alle leerkrachten kregen een fijn cadeau, blijkbaar zat juf Nathalie hier voor iets tussen??? Dank je wel!


Op het einde van de week heeft iedereen eindelijk door dat je moet slapen, wanneer je moet slapen. Dus vanochtend was het op veel kamers al moeilijker om uit dat bedje te geraken. De aprilgrappen lieten echter niet lang op zich wachten. Labello op de deurklinken; zo hilarisch, jongens! Maar de leerkrachten nemen wraak! Schoenen aan elkaar gebonden: ontfutsel je eigen paar maar allemaal! 


Ook het ontbijt blijft niet gespaard... Vandaag geen choco of chocomelk op het menu, tot grote verontwaardiging van velen. Maar uiteindelijk bleek ook dat dus maar een aprilgrap. 
Brooddozen die verdwijnen, jassen die van eigenaar wisselen; dolle pret vanochtend aan de ontbijttafel!
En voor wie dacht dat die sneeuw een aprilgrap was: dat was wel echt! Spijtig genoeg blijft hij niet liggen... Dus geen sneeuwmannen of sneeuwballengevechten!


Sommigen zijn ondertussen echt wel uitgeput...


Na het ontbijt is het inpakken geblazen. Grote complimenten van het leerkrachtenteam voor alle kinderen: nog nooit waren we zo snel klaar met inpakken en nog nooit bleven de kamers zó proper achter. En dat is geen aprilgrap! 


Hoewel: juf Jella komt nog terug naar beneden met de mededeling dat er tóch nog iets op die kamers lag. Dus iedereen terug naar boven voor een leuke verrassing van de paashaas! 

Om de kinderen te belonen voor een geweldige week, krijgen ze nog wat gezelschapsspelletjestijd!

Daarna genieten we nog van onze picknick, alvorens we alles in de bus kunnen proppen. 
Ook de kamerprijs zijn we niet vergeten! De jongens van groep 9 behaalden deze prijs; zij hadden de hele tijd een opgeruimde en ordelijke kamer. Dus jongens: dubbel en dik verdiend!


Gelukkig was meester Gianni mee om te bus gevuld te krijgen. Als we hem niet hadden, stonden we nu nog altijd in Spa... Dank u, meester Gianni!

Op naar de Steenkoolmijn van Blégny!Voor het verslag van de mijn verwijzen we u graag door naar zoon- of dochterlief. Vraag hen maar goed uit!


Nog enkele dagboekfragmenten van deze dag (de leerlingen vulden hun dagboek nog in voor we naar de Steenkoolmijn vertrokken)

Het was leuk, maar ik ben ook wel blij dat we naar huis gaan. (Janne)

Het mooiste ding was 'de grotten' en nu ... THE END! (Soren)

Het leukste: de grotten ... en al de rest! (Nora)

Wij hadden een goeie 1 april - mop! (Leonid)

Spijtig dat het de laatste dag is, maar ik ben ook wel blij dat ik terug naar huis kan. (Noa)

Dank je wel voor deze leuke ervaring! (Aiko)

Jammer dat we al weg moeten, maar ik ben ook wel heel moe :-) (Paulien)

Ik ga iedereen heel hard missen in de paasvakantie! (Nell)

Deze week zal ik nooit vergeten! (Dina)

Het waren leuke dagen vol met plezier! (Seppe)

Iedereen was hier zo lief en grappig! (Yoko)

Aan alle juffen: Dank u voor de leuke bosklas! Ah oei, jij ook, meester Gianni :-) (Myla)

Het opstaan op 1 april was zalig, het opruimen stom! (Lenn)

Ik vond het het leukst om al mijn stenen te verzamelen. (Lisa)

Ik weet niet welke activiteit ik het leukst vond! Ik vond het souvenirwinkeltje wel leuk ;-) (Sienna C)

Alles was gewoon heel leuk. (Marie-Lisa)

Het sneeuwt!! (Sienna VDV)

Ik wil nog wel wat langer blijven. (Ibe)

Deze ochtend was minder leuk want we gaan weg... (Ellemieke)

't Is voorbij ... (Senne)En dan rest mij enkel nog...
Jullie allemaal te bedanken.

Lieve ouders, dank je wel voor het vertrouwen dat jullie ons geven. Wij hebben als echte mama's en papa gezorgd voor jullie kroost. Dank je wel ook voor de reacties op de blog!

Lieve kinderen van groep 8 en 9, dank jullie wel voor deze TOP-week. We hebben er zo lang naar uitgekeken en wat voor week is dit geweest! Ik heb echt genoten van deze 'bende', vol humor, grappen, behulpzaamheid, onnozelheden,... Maar jullie hebben ook bewezen dat jullie gewoon echt aangename, beleefde en lieve kinderen zijn. Op meerdere plaatsen kregen we complimenten over onze aangename en beleefde groep kinderen. Dus dank jullie wel en chapeau! Een dik applaus voor jullie allemaal!
En natuurlijk; lieve collega's, dank je wel voor deze intense week! Voor de toffe momenten samen, voor de tranen-met-tuiten-lachen-momenten, voor de samenwerking. Merci dat jullie er ook bij waren. Weer een openluchtklas boordevol mooie herinneringen!

En voor nu: geniet van jullie vrijdagavond, geniet van een lekker bad, geniet van het uitslapen morgenvroeg en vooral: geniet van de vakantie!

Tot dinsdag na de vakantie!

8 opmerkingen:

 1. Lieve bosklassers!
  Voor nu: Een gemeende dank je wel voor deze week; Het was grappig, lollig, spannend, verrassend, vermoeiend, smakelijk, leerrijk en nog zo veel meer.
  Voor morgen: Geniet van het weekend en de vakantie die er op volgt! Rust goed en vertel honderduit!
  En voor later: Dank je wel voor deze herinneringen; ik neem ze mee en hou ze vast, om binnen een paar jaar nog eens met heel veel plezier aan terug te denken.
  Lieve groet!
  Juf Jella

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bosklassertjes,
  Ik wil jullie enorm bedanken voor de 3 schitterende dagen die ik samen met jullie mocht beleven, het was echt TOP!!! Jullie hebben nog maar eens bewezen wat voor fantastische Zonnebloemers jullie wel zijn.
  Ik heb veel blije (en vermoeide) gezichtjes gezien. Geniet nu maar van een welverdiende vakantie.
  Juf Jella, juf Elke, meester Gianni, juf Nele en juf Iman: Bedankt om de Zonnebloemers een ganse week dag en nacht met veel enthousaisme te begeleiden. Jullie hebben dat weer knap gedaan!
  Juf Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zovele verhalen, zotte momenten, grappen en grollen... Een geweldig avontuur, die bosklassen. Wat fijn om te horen!

  Dank jullie wel juffen en meester voor deze onvergetelijke week. Nu een deugddoend bad en goeie nacht ongetwijfeld.
  Fijne vakantie iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een dikke dankjewel aan alle juffen en meester voor de goede zorgen, begeleiding en vermaak! Jullie hebben van deze week een onvergetelijke week gemaakt, een herinnering voor het leven.
  Hier zat er verrassend nog veel leven in! De verhalen kwamen honderduit. Na een deugddoend badje worden de oogjes nu stilletjes aan kleiner, maar morgen weer vroeg op om te sporten! Fijn Siebe en go go go!
  Slaapwel iedereen en een heel fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een dolle 1 april dag :)
  Beste collega's, dankjewel voor al het voorbereidend werk en gesleur van het materiaal. Jullie hebben voor een onvergetelijke bosklas gezorgd! Wat een super herinneringen! Lieve bosklassers, rust nu maar goed uit. Tot na de paasvakantie, juf MJ

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve bosklassers, dank jullie wel voor deze onvergetelijke week vol plezier en blijdschap! Jullie zijn allemaal lieve, behulpzame en aangename kinderen. Ik ken jullie nog niet zo lang, maar tijdens deze week kreeg ik het gevoel dat we elkaar al jarenlang kenden!
  Geniet van jullie welverdiende vakantie!
  Juf Iman

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een top week! Eentje die nooit vergeten wordt. Hier wil iemand vandaag graag in pyjama blijven omdat hij moe is van de mooie, geweldige avonturen. De laatste dag met bezoek aan de steenkoolmijn heeft indruk nagelaten.
  Dank je wel aan alle juffen en meester om van deze week een onvergetelijke week te maken ❤️ en om zorg te dragen voor die geweldige jongens en meisjes uit groep 8 en 9 🤟

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Meester Gianni2 april 2022 om 23:48

  Bosklassers,
  Wat was het zo fijn om zoveel leuke herinneringen met jullie te mogen maken.
  Het was leerrijk, spannend, lekker (eten en snoepjes), en wat hebben we gelachen ��... vermoeiend was het ook soms, vooral die bus inladen ��. Geniet nu maar van jullie welverdiende vakantie!!!
  Groetjes, Meester Gianni


  BeantwoordenVerwijderen