dinsdag 28 maart 2023

Zeeklas - dag 2

 Goeieavond allemaal!

Allereerst willen we jullie heel erg bedanken voor alle leuke reacties! We hebben ze voorgelezen aan de kinderen en elke reactie werd op veel gejuich onthaald!
Als jullie iets willen schrijven voor ons, dan moet ik de reacties eerst goedkeuren vooraleer ze zichtbaar worden; geen zorgen als je reactie niet onmiddellijk zichtbaar is :-)

De nachtrust van afgelopen nacht bleek hard nodig. Vanochtend hebben we toch wat moeten schudden vooraleer iedereen echt wakker was.
Eenmaal goed wakker en aangekleed, schoven we aan voor het ontbijt. Pistolets of boterhammen met beleg naar keuze! We maken ook onze picknick klaar en dan kunnen we ertegen voor de komende dag! 

Ember is vandaag ook jarig, dus dat moeten we eerst nog uitgebreid vieren!
Gepakt en gezakt en goed ingeduffeld trekken we richting het strand!Juf Marie-Jeanne; we hebben je villa gevonden! Ze staat er nog.
Op het strand wordt er uitgelegd hoe dat nu weer precies zit met eb - vloed - hoogtij - laagtijd - springtij - doodtij. Vraag het maar eens aan jullie kids; ze gaan het jullie haarfijn kunnen uitleggen...


Ook schelpen determineren hoort erbij! Determi-watte??? We geven ze gewoon een naam, dus!Voor de picknick vanmiddag keren we terug naar ons verblijf, daar zitten we eventjes lekker warm binnen.


Maar niet iedereen vond dat nodig! De die-hards picknickten tรณch buiten!

Laarsjes aan en hop; opnieuw naar het strand: OP NAAR DE GARNAALVISSER!We zien niet alleen de garnaalvisser, ook een heleboel strandvondsten worden op de gevoelige plaat vastgelegd.


De vangst van de garnaalvisser! Die krijgen we mee om te gaan oppeuzelen...
We zeiden het al: echte vondsten op dat strand!
We mogen met het toeristisch treintje meerijden! Iedereen is daar toch wel dankbaar voor door de natte voeten of de koude wind.


Het treintje brengt ons naar het educatieve centrum van de trekpaarden.
Van de 'madam van de garnaalvisser' krijgen we een hรฉรฉl duidelijke uitleg over wie, wat, waar, waarom en wat je allemaal nog meer zou willen weten over de garnaal. Excuseer; de grijze Noordzeegarnaal!

Ook dat pellen, dat heeft toch wel wat uitleg nodig. Maar eens je de techniek beet hebt, is dat een fluitje van een garnaal!
Na deze ervaring keren we terug naar ons verblijf, maar wij nemen geen twee keer hetzelfde vervoersmiddel! Dus dit keer is de huifkar aan de beurt.
Nu nog leeg...


... maar we vullen onmiddellijk!


Voila! Als garnaaltjes in een huifkar!


We krijgen zelfs de overschot garnalen mee, daar kunnen we in het verblijf nog van smullen...


Onze huifkar heeft ook VIP-plaatsen, die waren erg gegeerd.
We hebben nog voldoende tijd over vanmiddag, dus veranderen we het avondspel in een namiddagspel.
Vandaag ook met een wedstrijd petanque!Dit was trouwens de buit van de schelpenzoektocht... In de zakjes zie je er echter niet veel van, dus...


... hebben juf Lieze en juf Lore nog een activiteit in petto.De wasco's worden aan een strenge controle onderworpen door onze deurwaarder.
En dan kan iedereen aan de slag. 
'Maak een zo uniek en mooi mogelijk zeekunstwerk in 3D.'Tijd voor het avondeten!
Dit keer gemixte groentesoep.
Gevolgd door wortelpuree met verse fishsticks.
En ook vandaag viel het dessert het allermeest in de smaak: donuts!
Met alweer een alternatief, gluten- en lactosevrij!Maar juf Jella heeft ondertussen de truk gevonden! Ruiken aan de donut, bijten in het alternatief. Dubbele winst!


Na het avondeten staat het blogteam paraat om de ingezonden reacties voor te lezen, geassisteerd door een bevallige assistent.


Naast het blogteam hebben we vanavond ook een postkaartjesteam.
En dan is er post! Zo'n blije kindjes overal.
Wisten jullie trouwens dat Oostende dan wel vervloekt mag zijn; Oostduinkerke is dat duidelijk niet!
Hier komen brieven aan zonder postzegel! (En nee, dit zijn niet de brieven die aan de juffen werden overhandigd!)


En ook juffen worden blij van post...Vanavond ook nog op het programma: douchen! Dat is voor sommigen heel welkom.

Daarna: bedtijd!


En ook voor jullie is er post onderweg, hopelijk is de post ons goedgezind en komen de brieven en kaartjes heel snel toe in Waanrode en omstreken.


Ondertussen liggen alle kinderen in dromenland en houdt meester Gianni de wacht in de gang, met voetbalmatch!


We hebben voor jullie ook nog de dagboekfragmenten:

Het eten was zo lekker! *Alia
We hebben gezien hoe garnalen gevangen worden. *Milo
Mijn dag: paardenvisser, garnalen, fishstisks en donuts!!
Ik vond de dag super de puper leuk, maar ik heb wel een beetje last van heimwee. *Thibo
Ik heb voor de eerste keer ... een garnaal gegeten! *Dina
Ik vond deze dag ook weer leuk! *Aiko
Zeeklas is ๐Ÿ™‚*Nils
Veel geleerd! *Yann
Het was leuk: de wandeling en de paardenvisser! *Joshua
We zijn wel 4 keer naar de zee en teruggewandeld. *Finn
Het was heel leuk. *Myla
Weer een topdag, dingen beleven die ik nog nooit gedaan heb! *Ellemieke
Het pellen van die garnalen was heel moeilijk! *Nell
De garnalen die vers zijn, zijn echt niet lekker! *Gitte
Het was een grappige dag. *Romy
Ik kan niet wachten tot morgen! Zo een leuke dag! *Lars
Ik weet niet of ik vroeg moest opstaan... *Alina
Leuke dag. *Sep

En natuurlijk ook de foto's die de leerlingen zelf hebben genomen.


31 opmerkingen:

 1. Daar moeten we niet lang over determineren: dat was een fijn dagje uitwaaien! Echte zeesterren?! Wat geweldig om te zien. We kijken al uit naar het volgend verslag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amaai, jullie zullen weer moe zijn na zo een gevulde dag! Hopelijk heeft Ember van haar verjaardag genoten. Al kan ik me indenken dat wortelpuree niet de gedroomde verjaardagsmenu was :) Donuts maken gelukkig veel goed. En niet iedereen kan vertellen dat hij/zij zo verse garnalen gegeten heeft. Fijne nachtrust en op naar nog een leuke dag voor jullie allemaal! Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, wat een topdag seg.
  Dina, garnalen gegeten! Toch ech super lekker รจ ๐Ÿ˜‹Ik at - heel toevallig - vanavond garnaalkroketten. Nu kunnen we eindelijk samen van garnalen smullen. Wat denk je van vrijdag? ๐Ÿ˜„
  Heel erg fijn om dit fotoverslag te zien! Ik volg graag mee... goeie nacht zodat jullie er allemaal weer goed tegen kunnen morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo tof dat we jullie avonturen kunnen volgen! Jullie moeten mij toch eens uitleggen hoe jullie dat doen hoor. Zoveel leuke activiteiten en dan nog tijd over. ๐Ÿ˜ฏ Top organisatie! Kunnen we jullie ook inhuren voor op maat gemaakt reisadvies? Benieuwd of Fatou een ๐Ÿฆ lustte! Ook de kids zijn super verslaggevers! Weer benieuwd hoe de derde dag verliep.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, indrukwekkend!!! Wat een prachtig boerenpaard๐Ÿ˜. Sverre, Ik wil er vrijdag alles over weten. En wat een mooie vondsten ๐Ÿš. Ondanks de kou zie ik toch heel wat blije gezichten. Kijk uit naar post❤️. Have fun tomorrow

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jullie zullen elkaars gesnurk dan toch niet gehoord hebben als jullie zo uitgeput waren. Dat is al een meevaller :-)
  @Thibo, heimwee met zo'n activiteiten man, komaan, kop op, het zal voor jullie nog veel te snel vrijdag zijn aan zo'n tempo leuke dingen.
  Duitsland - Belgiรซ 2-3 gewonnen
  Slaapwel iedereen, benieuwd naar de foto's van de komende dagen
  Groetjes Wendy en Steve

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er daar super leuk uit! Mooie en stevig gevulde dag! Aan de foto's te zien is het eten daar ook goed! Zelfs het glutenvrije lijkt me niet verkeerd! ๐Ÿ˜‰

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hiep Hiep Hoera Ember, toch heel uniek om samen met je klas aan zee je verjaardag te mogen vieren ! Heel spectaculair hoe die garnaalvissers de zee trotseren en die kracht van de trekpaarden ! Zo zie je maar dat het een hele arbeid is om een paar garanalen te vangen maar die zullen eens te meer gesmaakt hebben. Jullie vervelen je echt geen seconde zo een leuk programma en die toffe spelletjes in de duinen. Hopelijk heb je onze brieven goed ontvangen ik kijk al uit naar onze post ! Bedankt om ons telkens zo een mooi verslag en leuke foto's te sturen da's echt genieten elke keer! Slaapwel en morgen al de 3de dag, het vliegt vooruit (waarschijnlijk door de wind aan het zeetje) xxx Kris mama, papa en Zaza

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat lijkt me een heel leuke en leerrijke dag! Nog een goede raad voor de juffen: zorg dat Yoni geen slakkenhuisjes meeneemt ๐ŸŒ ๐Ÿ™‚
  Oh ja, de kaartjes zijn gebracht door de postduif ๐Ÿ•Š
  Meter Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. WoW Gitte. Een dag vol paarden! Dat kon zeker niet meer stuk? Rico en Rams zitten hier ook bijna tot hun buik in t water, maar garnalen, daar zijn ze nog niet mee afgekomen ๐Ÿคญ Toch knap dat je een garnaal hebt geproefd! Vanaf de tweede kilo zal je ze wel lekkerder vinden ;). Vannacht zal er wel goed geslapen worden na zo een intens dagje. Geniet ervan en morgen weer veel plezier !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een kleine oogjes aan de ontbijttafel vanochtend, maar jullie leken alweer snel paraat voor een nieuwe dag boordevol leuke activiteiten. De verzamelde schelpjes werden omgetoverd tot heel mooie kunstwerken. Bedankt voor alle foto's en een rustige nacht voor jullie allemaal. Groetjes, Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. We zien het al, ook dag 2 was een topdag! ๐Ÿ˜Š Daar gaat nog jaren van gesproken worden. Hopelijk zijn het snelle postduiven daar in Oostduinkerke, we zijn wel heel benieuwd nu. Slaap lekker iedereen, op naar dag 3! Groetjes, mama van Olivia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijke dagen hebben jullie al achter de rug! Die garnalen-visser zou ik ook wel eens live aan het werk willen zien, Nell pel jij dan de garnalen van onze vangst? Veel blije gezichten, tof om te zien, en die -12-jarigen doen het niet slecht als fotograafjes, geeft de sfeer helemaal weer! We kijken al uit naar het verslag van morgen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mama van Loek Govaerts28 maart 2023 om 23:57

  Wat een lachende gezichtjes allemaal!! Op naar een nieuwe TOP-dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja ja, mijn villa staat er nog๐Ÿ˜ƒ Volgende keer komen jullie maar eens binnen๐Ÿ™ƒ Heerlijke reportages! Op naar de volgende dag๐Ÿ‘‹ Groetjes, juf MJ

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Alweer een goedgevulde dag. Meer dan 400 foto's! Bij het zien van die grijze Noordzeegarnalen kregen wij hier ook een hongertje. Na zo'n lange actieve dag zal er wel gesnurkt worden op de slaapkamers. Nog veel plezier en we kijken al uit naar de volgende fotoreeks. Aiko, opa zijn nieuwe heup steekt op zijn plaats en alles is okรฉ.
  Groetjes, Mario & Katleen

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Weer veel bijgeleerd over onze kust ๐Ÿ˜Š ziet er echt gezellig uit daar bij jullie. Veel amusement nog. Groetekes ๐Ÿฅฐ oma van Olivia

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat zag er opnieuw een topdag uit! Uitwaaien op het strand, schelpjes zoeken en dan de garnaalvisser. Sep, we zijn benieuwd of je de garnalen lekker vond. Het avondmenu zal ook een voltreffer geweest zijn. Zeker die dessertjes ๐Ÿ™‚! Op naar de volgende belevenissen. Veel plezier allemaal. Vicky en Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het was weer een leuke dag zo te zien. Lekkere garnalen en veel spelplezier, genieten jullie nog maar wat van het zand in jullie schoenen en de wind in jullie haren. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Weer een topdag! Ik zie alleen maar blije gezichten. Op naar dag 3! Veel plezier!
  Groetjes aan iedereen!
  Juf Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dat zag er weer een heel leuk dagje uit! Lijkt me toch wel indrukwekkend hรฉ, zo'n garnaalvisser te paard! Heb je nog garnalen geproefd Matthias? Of is het enkel bij het potje van maandag gebleven? :-)
  Hopelijk hebben jullie allemaal goed geslapen, zodat jullie klaar zijn voor alweer een topdag!!!!
  We kijken uit naar jullie leuke foto's van vanavond!!! Veel plezier allemaal!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Goed bezig daar allemaal, wat ziet het er fijn uit.... zoveel vondsten maar hopelijk Myla stop je ze niet allemaal in de zakken van je jas zoals vroeger toen je klein was๐Ÿ™ˆ dat zou nogal een geurke geven de vrijdag. De garnalenvisser zag er top uit. Vanochtend waarschijnlijk weer een heerlijk ontbijt en hopelijk alweer een topdag vandaag๐Ÿ‘

  BeantwoordenVerwijderen
 23. My god ik krijg heimwee naar mijn zeeklas!!! Spijtig dat u koffer juist iets te klein was Myla, anders was ik meegesmokkeld ;) Amely speelt elke dag “zeeklasje” tot je terug bent! Dan kan je ons alles vertellen wat je hebt meegemaakt! Doe de zee de groetjes van mij en amuseer u daar nog!! Xx grote zus Maite ๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dat ziet er daar super leuk uit! Alleen maar blije gezichten. En al die leuke activiteiten; ik ben toch stiekem een beetje jaloers. Amuseer jullie daar nog goed en maak nog maar vele fijne herinneringen.
  van Lies, mama Yoni en Zita

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoe gevuld kan een dag zijn? En dan nog tijd over? We worden best jaloers hier in Waanrode, hoor!
  Alweer geweldige dagboekfragmenten; die worden stilaan mijn favoriete deel van de blog! Heel veel plezier vandaag, en nog een late fijne verjaardag voor Ember!

  Meester Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een prachtige foto's! Zo fijn dat we kunnen meegenieten van al deze avonturen! Jullie maken samen echt onvergetelijke herinneringen. Genieten maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wow, het ziet er daar weer mega leuk uit dit jaar!! Vergeet jij alsjeblief niet een paar garnalen voor mij terug mee te brengen Nils? (Scampi’s zijn ook welkom als die makkelijker uit de zee te vissen zijn!)

  groetjes, Maja <33

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Geen tijd om jullie te vervelen als ik naar de foto's kijk. Jullie beleven de tijd van jullie leven aan de zee. Jammer genoeg vliegt de tijd. Geniet er nog volop van! Ik kijk al uit naar de foto's van morgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Grootmoe van Lucie29 maart 2023 om 19:38

  Wat super leuke en mooie foto's. Lucie geniet van je zeeklas. Het is echt een super tijd. Dikke warme knuffel van grootmoe en grootva ๐Ÿ˜˜

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Het lijkt een zeeklas om nooit te vergeten! Geniet er nog van Romy-ke! Vele groetjes en dikke kus van oma en opa

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik mis mijn hulpje die elke dag mijn boterhammekes smeert ...๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜„๐Ÿ˜˜

  BeantwoordenVerwijderen