vrijdag 31 maart 2023

Zeeklas - dag 5

Dag allemaal, alweer het laatste verslag van de zeeklas 2023, live van op de bus richting huiswaarts.

Vanochtend startte voor velen te vroeg, wat een geruststelling dat we een rustige ochtend inplanden om in te pakken en op te ruimen.

 Het laatste ontbijt aan zee, vanzelfsprekend met choco!

Nog steeds veel vermoeide gezichtjes aan het ontbijt...


En opnieuw een niet-verjaardag. Ook Sep mocht zijn vroege verjaardag vieren op de laatste dag zeeklas.

Dan: even tijd voor instructie, de juffen misten hun bord te erg :-)

Onze bus komt stipt op tijd aan zodat we kunnen beginnen inladen.


Hoewel sommigen toch nog wel redelijk veel werk hebben op de kamers...Thibo verraste alle juffen en meester nog op een toffe attentie! Dank je wel Thibo (en ik denk ook de mama en papa!)Merel sluit af en vertrekt als laatste...


...zodat de poetsploeg haar werk kan beginnen doen.


(Tijdens het opruimen en poetsen, zorgden juf Lore en juf Lieze ook nog voor een top 1-tegen-allen-spel; hiervan volgt het bewijs bij de foto's die de leerlingen maakten.)

Alles spic en span, dus allemaal de bus op richting Diksmuide.De IJzertoren komt al in zicht, hier brengen we als laatste activiteit, een bezoek aan het Museum aan de IJzer.Maar eerst een picknick! Met cola, sprite, fanta, ... een feest voor de leerlingen!
Daarna volgt ons bezoek, onder leiding van twee ervaren gidsen. De foto's van het gidsbezoek staan een beetje door elkaar, ze zijn een beetje onder de indruk door dit museum...
We boekten een gidstoer van 2 uur, perfecte timing!


Momenteel rijden we dus terug richting Waanrode, hopelijk met vlot verkeer!Ik wil even van de gelegenheid gebruik maken om jullie te bedanken.

In de eerste plaats alle kinderen die mee gingen op zeeklas; jullie waren een heel enthousiaste, leuke en beleefde bende. We kregen meermaals complimenten voor onze groep van buitenstaanders en die complimenten zijn voor jullie!

Ook een dikke dank je wel aan jullie, de ouders, vrienden en familie, voor de vele reacties! We maakten elke dag graag een verslag voor jullie en vinden het vanzelfsprekend fijn dat jullie dat appreciëren. Jullie verdienen zeker de prijs voor meest enthousiaste en origineelste reacties op de Zonneblog. Dank je wel daar voor!

Merci aan juf Christine; dank je wel voor de ondersteuning deze week! Voor de taxiritten, voor de koeken- en snoepjesaanvulling, voor de cadeautjes, maar bovenal voor je aanwezigheid! We vonden het geweldig dat je er was voor de kinderen en voor ons en dat je deze week (een stuk) wilde mee beleven.

En natuurlijk de dikste dank je wel aan het voltallige zeeklasteam!
Juf Jella, meester Gianni, juf Lieze en juf Lore. Merci voor deze week, voor de toffe dagen en toffe avonden, voor de slappe lachmomenten, voor de (onder)STEUN(ing), voor de Pingu-imitatie, voor de lach-en-traan. Een zeeklasweek lukt alleen maar met zo'n geweldige collega's en met dit team was dit dus een topweek! Dus een extra dank je wel voor jullie!!!

Ik sluit graag af met de foto's van de kinderen en dan wens ik jullie allemaal veel lekker eten en een zalige nachtrust!!
-juf Elke-

10 opmerkingen:

 1. Wat een zalige week!! Wat een eer dat ik erbij mocht zijn🥰 Jij ook bedankt, juf Elke (en uiteraard ook meester Gianni en juf Jella). Ik ga alle schatten van kinderen, de super toffe juffen/meester en uiteraard de slappe lach momenten immens missen! Een grote dank je wel❤️ Liefs, juf Lore

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat deze topweek er bijna opzit. Zoveel fijne momenten gehad met jullie allemaal. Dikke merci aan alle kinderen en juffen! Meester Gianni.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste zeeklassers!
  Wat een week! Na 4 jaar eindelijk nog eens de toerist gaan uithangen op de dijk? Ik had er zin in! Hoge verwachtingen, die stuk voor stuk werden ingelost; een fijne groep, dikke knuffels, veel gelachen, veel plezier, nog meer geleerd, gewandeld en geklommen en gewandeld in duinen en op het strand, zo veel machtige strand- en zeevondsten en ik vergeet ongetwijfeld nog heel veel leuke activiteiten en momenten!
  Wat een week, wat een week!
  En hoe leuk was het allemaal! Al onze belevenissen heb ik heel graag vastgelegd in die enkele foto’s per dag, die juf Elke dan van passende commentaar kon voorzien! Heel makkelijk om een fijn verslag te maken van fijne kindjes die flink en braaf fijne dingen doen!
  Dank je wel daarvoor, jullie zee-kindjes!
  Dank je wel!
  Maar ook een dank je wel, juf Lieze, voor het zonnebril-momentje. Juf Lore, dank je voor het yoga-moment in de gang. Ja Elke, dank je voor de vele babbels en ‘onze ladies-momenten’, en dank je, mister G, om de lekkere glutenvrije sandwiches van dinsdag op vrijdag voor mijn picknick te laten!
  Eeuwige dank voor deze week, eentje erbij om te koesteren!
  Dikke kus, juf Jella

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fantastische week voor onze kinderen. Een ervaring die ze gaan koesteren en niet meer gaan vergeten! Dank je wel en geniet van de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een week, wat een foto’s, wat een herinneringen! Hele dikke dankjewel juffen en meester om er samen met de kids een onvergetelijke tijd van te maken. Ik had bij thuiskomst een zombie verwacht maar we kregen al geweldige verhalen te horen, heerlijk! Wij gaan hier thuis allemaal goed slapen vannacht (en wij niet alleen denk ik) 😊 Fijne vakantie en merci, merci, merciiiiiii! Dikke kus van Olivia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve lieve juffen en meester, een welverdiende, dikke dankjewel aan jullie 🙏
  Ik heb hier van Matthias niets dan leuke verhalen gehoord. Hij heeft een topweek gehad. En hij had niets dan lof voor jullie, echt waar! Heel straf hoe jullie dit voor mekaar krijgen, alle respect voor jullie van ons! Geniet van jullie welverdiende vakantie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een plezante onvergetelijke zeeklas met niet alleen bergen zand maar evenveel mooie herinneringen! Zoveel te vertellen, heel tof om te horen.
  Dikke dikke merci aan mama's/juffen Jella en Elke, Christine, Lieze en Lore en papa/meester Gianni.
  Zoooo blij dat Dina dit met haar klas heeft mogen meemaken.
  Met heel veel plezier gaan we nog vaak naar dit fotoverslag terugkijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Juffen en meester, jullie hebben dat weer FANTASTISCH gedaan!!! Jullie hebben de kinderen (en jezelf) weer een onvergetelijke week bezorgd. Ik heb enorm genoten van de blog.
  Geniet nu maar dubbel en dik van de vakantie!!! Juf Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, boterhammekes met choco smaken aan zee nog altijd een beetje beter🥪Maar ik denk dat het avondeten bij het thuis komen toch ook heeeeel lekker geweest is🍟 Nog proficiat aan de bijna jarigen🎁🎁🎁🎁En zeker een dikke…maar echt een HELE DIKKE PROFICIAT aan de leerkrachten! Geniet van jullie welverdiende paasvakantie 🐣

  BeantwoordenVerwijderen